Roladki z bakłażana i boczku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. Każdemu będą smakować.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 bakłażan,
    8 plastrów boczku wędzonego parzonego,
    100g sera żółtego,
    oregano,
    pieprz ziołowy,
    sól,
    olej.

Roladki z bakłażana i boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kroimy w podłużne plastry, solimy i odstawiamy na 5 minut, aby zmiękły.
  • 2. Na plastrach boczku układamy plastry bakłażana. Zwijamy w roladki. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Oprószamy solą, pieprzem ziołowym oraz oregano. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy nim roladki. Roladki skrapiamy olejem. Zapiekamy około 40 minut w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy