Roladki z bakłażana nadziewane kurkami ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.akłażana myjemy, kroimy w cienkie paski i grillujemy lub opiekamy na patelni. Kurki czyścimy i płuczemy. Cebulę, kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy i dusimy razem z kurkami na oliwie około 5 min. Szpinak myjemy, suszymy i dodajemy na koniec do podsmażonych kurek; dusimy wszystko 2 min.
2.Na koniec posypujemy potrawę świeżym, drobno pokrojonym koperkiem, dodajemy ser feta oraz doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą Kamis. Naczynie żaroodporne lekko polewamy oliwą.
3.Na grillowane bakłażany nakładamy farsz z kurek i szpinaku a następnie zwijamy w roladki. Układamy roladki w naczyniu, doprawiamy lekko solą i pieprzem a na koniec posypujemy startym serem mozzarella. Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni i pieczemy roladki około ½ godz.
Komentarze