Roladki z bakłażana nadziewane kurkami ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealna sezonowa przekąska.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duży bakłażan,

    15 dag kurek,

    1 cebula,

    2 ząbki czosnku,

    20 dag szpinaku,

    100 g sera feta

    Sól, pieprz, ognista mieszanka przypraw Kamis

    Łyżka oliwy

    koperek,

    20 dag sera mozarella

Roladki z bakłażana nadziewane kurkami ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. akłażana myjemy, kroimy w cienkie paski i grillujemy lub opiekamy na patelni. Kurki czyścimy i płuczemy. Cebulę, kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy i dusimy razem z kurkami na oliwie około 5 min. Szpinak myjemy, suszymy i dodajemy na koniec do podsmażonych kurek; dusimy wszystko 2 min.
  • 2. Na koniec posypujemy potrawę świeżym, drobno pokrojonym koperkiem, dodajemy ser feta oraz doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą Kamis. Naczynie żaroodporne lekko polewamy oliwą.
  • 3. Na grillowane bakłażany nakładamy farsz z kurek i szpinaku a następnie zwijamy w roladki. Układamy roladki w naczyniu, doprawiamy lekko solą i pieprzem a na koniec posypujemy startym serem mozzarella. Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni i pieczemy roladki około ½ godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy