Roladki z bakłażana, tuńczyka i wędzonego sera

0 (0 ocen)

  • 30 min

Czesto robie baklazanowe roladki z roznymi dodatkami,ale przyznam ze dzisiejsze z tunczykiem i serem wedzonym sa warte "grzechu".Mysle,ze specyficzny smak i zapach sera wedzonego tworzy wyrazny klimat i charakter naszych roladek.

  • 30 min

Składniki:

  • .1 duzy baklazan
    .1 puszka tunczyka w oleju
    .2 jajka
    .2 lyzki majonezu
    .plasterki sera wedzonego
    .sol i pieprz
    .liscie szczypioreku
    .listeczki oregano

Roladki z bakłażana, tuńczyka i wędzonego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Baklazan kroimy wzdluz na cienkie plasterki ( wazne ),nastepnie grilujemy .
  • 2. Jajka gotujemy na twardo,studzimy,kroimy i przekladamy do wysokiego naczynia,dodajemy odcisniety z oleju tunczyk,majonez ,szczypta soli i pieprzu-wszystki miksujemy recznym blenderem na gladka mase.
  • 3. Gotowy plasterek baklazana rozkladamy ,na to kladziemy plasterek sera,potem smarujemy pasta z tunczyka ,kladziemy listek oregano i zawijamy roladke.
  • 4. Kazda gotowa roladke przewiazujemy ozdobnie szczypiorkiem i dodajemy listek oregano.
    Przekaska juz gotowa,wedruje na 1 godz. do lodowki przed jej podaniem.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy