Roladki z botwinką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smacznie nadziane roladki,świetne na lekki obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka
    duży pęczek botwinki
    2 ząbki czosnku
    100 g długo dojrzewającego sera
    3 łyżki masła
    sól
    biały pieprz

Roladki z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle podsmażyć,obrany, posiekany czosnek,dodać pokrojona botwinkę,krótko smażyć ,doprawić solą i pieprzem,wymieszać,przestudzić.
    Piersi kurczaka przekroić na cztery sznycle,rozbić,opruszyć solą i pieprzem,na każdym płacie mięsa ułożyć farsz botwinkowy i po kawałku sera,zwinąć w roladki,owinąć w folię aluminiową.
    Obsmażyć na suchej patelni z każdej strony,następnie ułożyć na blaszce do pieczenia i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
    Po upieczeniu roladki odwinąć z foli,pokroić pokroić w plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy