Roladki z camembertem i zielonymi szparagami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Delikatne w smaku, chrupiące zielone szparagi i roztopiony ser camembert otulone w soczystym filecie z piersi z kurczaka.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 2 sztuki
    - szparagi zielone: 4 sztuki
    - camembert: 20 gramów
    - sól: 4 szczypty
    - pieprz: 4 szczypty
    - olej: 1 łyżka

Roladki z camembertem i zielonymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki ze szparagami 1. Piersi z kurczaka rozbijamy na około 1cm, posypujemy pieprzem i solą. Szparagi wrzucamy do wrzątku na 3 minuty. Wyjmujemy, przekrajamy na pół, układamy po 2 sztuki na każdej piersi, na wierzch plaster sera camembert.
  • Roladki szparagowe 2. Ściśle zawijamy, spinamy wykałaczkami lub metalowymi szpilkami. Smażymy z każdej strony na oleju pod przykryciem. I gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy