Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną.

0 (0 ocen)

Saha ła hana! (Smacznego)

Składniki:

  • Składniki.
    6 trójkątów ciasta yufka
    1 białko lub woda
    Olej do smażenia.

    Nadzienie.
    200gsera owczego
    1 pęczek kopru
    1 pęczek pietruszki
    ½ łyżeczki papryki mielonej
    Pieprz świeżo zmielony.

Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z ciasta yufka z serem owczym i zieleniną. 1. Pietruszkę i koper posiekać. Ser pokruszyć i wymieszać z zieleniną, papryką i pieprzem.
    Trójkąty yufki przesmarować stopionym masłem, nałożyć nadzienie, boki górne założyć trochę do środka i zwijać roladki zaczynając od szerszej strony.
    Smażyć we frytkownicy lub garnku z rozgrzanym olejem (180stop.) ,każdy krokiet 2-3 min, aż się zrumienią.
    Wyjąć, osuszyć na papierowym ręczniku i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy