Roladki z cukinią i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Soczyste roladki drobiowe z pysznym nadzieniem z serka śmietankowego i cukinii wzbogacone czosnkiem i szczyptą bazylii.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    6 plasterków cukinii
    4 łyżki serka śmietankowego kanapkowego
    2 ząbki czosnku
    ½ łyżki suszonej bazylii
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia

Roladki z cukinią i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki 1. Piersi z kurczaka rozbijamy na cienkie plastry. W miseczce łączymy ze sobą serek kanapkowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną bazylię, sól i pieprz. Cukinię kroimy w cienkie plasterki a następnie w cienkie paski. Dodajemy ją do serowej masy. Dobrze mieszamy. Tak przygotowaną masą smarujemy rozbite piersi kurczaka. Dokładanie zawijamy, spinamy metalowymi wykałaczkami. Smażymy z każdej strony do zarumienienia. Gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy