Roladki z dorsza z marchewką i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Roladki rybne z warzywami to pyszna alternatywa dla zwykłej panierowanej ryby, zdrowe danie na piątkowy obiad dla dzieci i dorosłych.

  • 40 min

Składniki:

  • 600 g fileta z dorsza
    100 g zielonego groszku(świeży lub mrożony)
    100 g marchewki
    1 jajko
    100 g bułki tartej
    sól,pieprz do smaku
    olej do smażenia

Roladki z dorsza z marchewką i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę drobno posiekać,dodać marchewkę startą na grubych oczkach tarki,groszek,jajko,połowę bułki tartej,doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
  • 2. Z przygotowanej masy rybnej formować niewielkie roladki następnie obtaczać w pozostałej bułce tartej.
    Gotowe roladki smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy