Roladki z farszem kapuściano buraczanej z orzechami.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Danie świąteczne, wspaniale nadaje się na Boże Narodzenie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • a. składniki podstawowe z zestawu
    1kg filetu z indyka
    1 mały burak
    20dkg orzechów włoskich

    b. składnik podstawowy dodatkowy
    30dkg kapusty kiszonej

    c. składniki robocze
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    cebula, masło, natka pietruszki, lubczyk ogrodowy

    d. składniki do dekoracji
    sałata, pietruszka dekoracyjna, plasterki buraka, pieczarki

Roladki z farszem kapuściano buraczanej z orzechami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Indyk z farszem 1. Filet przeciąć na połowę ,jak książka, nie przecinać do końca. Rozbić na cienki płat, posolić, posypać pieprzem i rozkruszonymi orzechami.
  • 2. Kapustę pokroić, dodać startego buraka.
    Cebulę pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać kapustę z burakami, prużyć do wyparowania soku. Dodać przyprawy, sól, pieprz, przyprawa uniwersalna i lubczyk.
  • Rolada 3. Farsz wyłożyć na mięsie, zwinąć w roladę, mięso posmarować masłem. Włożyć do rękawa do pieczenia. Piec 1 godzinę w 180 st.C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy