Roladki z farszem o wędzonej nutce

0 (0 ocen)

pyszne roladki

Składniki:


  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
    Farsz :
    60 g chudego podgardla wędzonego
    2 marynowane papryczki pepperoni
    2 duże pieczarki
    1 garść świeżego szpinaku
    sól do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    Dodatkowo :
    bułka tarta do smażenia
    2 małe jajka
    olej do smażenia

Roladki z farszem o wędzonej nutce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, podzielić na dwa pojedyncze filety i każdy rozkroić na jak największe płaty a potem podzielić je na dwie części. Filety oprószyć solą i pieprzem. Podgardle pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię a potem podsmażyć. Pieczarki oczyścić i także pokroić w drobną kostkę razem z papryczkami i wrzucić do podgardla. Chwile smażyć a następnie posiekać szpinak i także dorzucić na patelnię. Farsz doprawić do smaku i przestudzić.
  • 2. Na każdy płat drobiowy wyłożyć porcje farszu i zawinąć roladki. Każdą z roladek zawinąć szczelnie w folie spożywczą zawiązując końce bardzo szczelnie. W garnku zagotować wodę, włożyć do niej pakuneczki i gotować 10 minut. Gotowe roladki wyjąć z wody i po przestudzeniu odwiązać folię. Roladki panierować w jajku a następnie zanurzyć w rozmąconym i doprawionym jajku a potem znowu panierować w bułce tartej.
  • 3. Na patelnie wlać olej i smażyć roladki na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej i ziemniakami ).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy