Roladki z fasolką i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Roladki w sosie o smaku chrzanowym pasują do ziemniaków. Danie polecam na niedzielny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag schabu bez kości
    20 dag mrożonej fasolki szparagowej
    1 duża marchewka
    1 cebula
    ½ słoiczka chrzanu (ok. 80 g)
    jarzynka
    3 łyżki śmietany
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    olej
    sól, pieprz
    łyżka posiekanej natki pietruszki

Roladki z fasolką i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0pak2bs 1. Wypłukane mięso kroimy na plastry, lekko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, smarujemy chrzanem. Na mięsie układamy podgotowaną przez około 5 minut fasolkę i marchew, pokrojoną w słupki. Na to dajemy pokrojoną w paski cebulę. Zwijamy roladki i owijamy je bawełnianą nitką.
  • image-1ri909p 2. Roladki podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy 400 ml wody, jarzynkę do smaku i dusimy przez godzinę. Mąkę rozprowadzamy ze śmietaną i wlewamy do sosu mieszając. Gotujemy jeszcze chwilę i doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy