Roladki z fetą i pietruszką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy pieprzem. Natkę kroimy dość drobno, każdy płat posypujemy łyżką natki. Jeśli ktoś lubi może dać więcej. Z fety tniemy słupki dopasowane wielkością do płatów mięsa,aby można było swobodnie je zawinąć.Układamy ser na mięsie, krótsze brzegi składamy do środka i zwijamy roladkę.
2.Układamy łączeniem do dołu i tak pozostawiamy na 10 – 15 min aby mięso się „zależało”. Takie roladki łatwiej panierować i smażyć. Nie mają już tendencji do odwijania się. Jajko rozprowadzamy z mlekiem, odrobiną soli i pieprzu. Panierujemy roladki w jajecznej masie, a później w bułce. Na patelni rozpuszczamy masło, usuwamy szumowiny i uzupełniamy olejem lub oliwą. Smażymy bardzo wolno na rumiano z każdej strony.
Komentarze