roladki z fetą i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

pomysł na niedzielny obiad

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1 op. szpinaku mrożonego
    1 czosnek
    1 op. sera feta
    1 jajko
    bułka tarta
    masło do smażenia
    sól, pieprz

Roladki z fetą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki z fetą i szpinakiem 1. Pierś kroimy tak jak na kotlety, rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy do odparowania wody. Dodajemy czosnek i pokruszony ser feta,Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozbitej piersi kładziemy po ok 1 łyżce farszu, zwijamy w roladki. Następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy