Roladki z indyka w panierce kukurydzianej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Zaskocz bliskich smakowitym pomysłem na podanie indyka.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2piersi z indyka

    Farsz:
    1woreczek ugotowanego ryżu
    250g podsmażonych pieczarek
    Curry

    Koncentrat pomidorowy
    Sól, pieprz
    Tłuszcz do smażenia
    4jajka
    Płatki kukurydziane do panierowania

Roladki z indyka w panierce kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany ryż mieszamy z pieczarkami oraz odrobiną curry.
  • 2. Pierś z indyka myjemy, osuszamy. Następnie dzielimy na 6 części i rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy z osobna smarujemy koncentratem,delikatnie solimy i pieprzymy.
    Później nakładamy delikatnie farsz ryżowy i zwijamy roladki. Panierujemy w rozkłóconym jajku doprawionym pieprzem i solą. Na koniec kruszymy płatki kukurydziane i obtaczamy w nich roladki.
  • 3. Na patelni rozgrzać tluszcz i smażymy roladki ze wszystkich stron do zarumienienia.

Komentarze

Podobne przepisy