roladki z indyka z czosnkiem niedźwiedzim i morelą w płatkach kukurydzianych

0 (0 ocen)

Soczyste roladki z indyka w chrupiącej panierce.

Składniki:

  • 5 plastrów z piersi indyka
    sól
    pieprz papryka ostra
    papryka słodka

    10 suszonych moreli
    10-15 liści czosnku niedźwiedziego

    płatki kukurydziane do panierowania
    jajko
    2-3 łyżki roztopionego masła klarowanego

Roladki z indyka z czosnkiem niedźwiedzim i morelą w płatkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy. Posypujemy przyprawami.
  • 2. Na plastry mięsa układamy czosnek niedźwiedzi i morele. Zawijamy roladki.
  • 3. Roladki obtaczamy w rozbitym jajku oraz rozgniecionych płatkach kukurydzianych.
  • 4. Przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. W naczyniu układamy roladki. Polewamy pozostałym masłem. Pieczemy w 200 stopniach około 10 minut. Zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 15 minut.
  • 5. Roladki podajemy z pieczonymi batatami i ulubioną surówką.

Porady

W momencie, gdy roladki zaczynają się mocno rumienić należy przykryć je papierem do pieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy