U mnie dziś na obiad karczek w postaci roladek z dodatkiem dwóch serów i świeżego koperku - super danie.Podane ze świeżą sałatką i młodymi ziemniaczkami smakuje wybornie.
50 min
Składniki:
Składniki:
Około 1 kg karczku
Sól, pieprz, przyprawa do karczku
1 opakowanie tłustego sera kanapkowego
10 dag żółtego sera tylżyckiego
Olej do smażenia
Mąka do obtoczenia roladek
Pęczek koperku
Roladki z karczku z dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: mięso opłukać, osuszyć, pokroić w plastry około 5 mm. Mięso delikatnie rozbić, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą.(uważać by nie przesolić). Na każdy płat mięsa ułożyć pasek sera kanapkowego i sera żółtego oraz gałązkę kopru. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące, zrumienić ze wszystkich stron na rumiany kolor na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i dusić do miękkości w temp. 170 stopni około 50 minut .
Komentarze