Roladki z karczku z dwoma serami

0 (0 ocen)

  • 50 min

U mnie dziś na obiad karczek w postaci roladek z dodatkiem dwóch serów i świeżego koperku - super danie.Podane ze świeżą sałatką i młodymi ziemniaczkami smakuje wybornie.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    Około 1 kg karczku
    Sól, pieprz, przyprawa do karczku
    1 opakowanie tłustego sera kanapkowego
    10 dag żółtego sera tylżyckiego
    Olej do smażenia
    Mąka do obtoczenia roladek
    Pęczek koperku

Roladki z karczku z dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso opłukać, osuszyć, pokroić w plastry około 5 mm. Mięso delikatnie rozbić, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą.(uważać by nie przesolić). Na każdy płat mięsa ułożyć pasek sera kanapkowego i sera żółtego oraz gałązkę kopru. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące, zrumienić ze wszystkich stron na rumiany kolor na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i dusić do miękkości w temp. 170 stopni około 50 minut .

Porady

1.do karczku można dodać różne rodzaje sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy