Roladki z karkówki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 3 osób

Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500 g karkówki
    150 g sera żółtego
    1 cebula
    300 g pieczarek
    sól i pieprz
    1/2 szklanki czerwonego wina półwytrawnego
    1 gruszka

Roladki z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokrój w plastry. Natrzyj solą i pieprzem.
    Pieczarki pokrój w plasterki , cebulę w piórka, gruszkę w kostkę a ser w plasterki.
    Cebulę podsmaż na odrobinie oliwy, dodaj pieczarki i smaż razem przez ok. 10 minut, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na bok aby przestygło. Na koniec dodaj gruszkę i wymieszaj.
    Na każdy kawałek mięsa kładź farsz i po kawałku sera. Zwiń roladki i zepnij wykałaczkami.
  • 2. Naczynie do zapiekania posmaruj tłuszczem i wyłóż roladki. Wstaw do piekarnika nastawionego do 180 C. Piecz przez ok. 10 minut.
    Następnie do roladek dodaj wino i piecz przez następne 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy