Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z mintaja rozmrażamy. Doprawiamy przyprawą do ryb z każdej strony. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. W osobnym garnku gotujemy do miękkości ryż.Szpinak mieszamy z ugotowanym ryżem.
2.W kolejnym gotujemy mini marchewki.
3.Na każdy płacie ryby układamy po całości szpinak z ryżem oraz na brzegu po kilka marchewek. Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Układamy je w wysmarowanym masłem naczyniem żaroodpornym.
4.W garnku gotujemy bulion. Dolewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie wody oraz śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym koperkiem.
5.Podlewamy nim rybne roladki. Pieczemy przez 35 minut w 180*C.
Komentarze