Roladki z naleśników z dżemem i serkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna i ciekawa propozycja podania zwykłych naleśników

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    szklanka mleka
    1,5 szklanki wody gazowanej
    jajko
    3 łyżki oleju
    2 łyżki cukru

    serek homogenizowany o smaku bananowym
    ulubiony dżem

Roladki z naleśników z dżemem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, wodę, olej i jajko wymieszać trzepaczką ze sobą.
    Dodać 2 szklanki mąki i cukier, połączyć na gładką masę.
    Odstawić na 15 minut.
    Rozgrzaną patelnię przed pierwszym naleśnikiem lekko natłuścić.
    Wlać na patelnię porcję ciasta chochelką i rozprowadzić po powierzchni patelni.
    Po chwili przewrócić na drugą stronę.
    Na gotowym naleśniku rozsmarować serek i dżem, zawinąć w rulon, przeciąć go pod skosem na pół tworząc roladki (żeby się lepiej trzymały spinam je wykałaczkami).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy