Roladki z ogórka z serem korycińskim

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób

szybko i smacznie

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 ogórki zielone długie
    1 papryka konserwowa żółta
    20 dag sera korycińskiego z ziołami prowansalskimi
    10 pomidorków koktajlowych

Roladki z ogórka z serem korycińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki opłukać i wysuszyć. Za pomocą obieraczki do warzyw lub szatkownicy pociąć na podłużne cienkie plastry. Paprykę pokroić w paski. Ser koryciński pokroić w grubsze słupki. Pomidorki koktajlowe opłukać, osuszyć i przekroić na pół. Na końcówkę każdego plastra ogórka nałożyć kawałek papryki, sera oraz połówkę pomidorka. Zawinąć tworząc roladkę tak, aby nadzienie było w środku. Układać na talerzu farszem do góry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy