Roladki z ogórkiem

0 (0 ocen)

Roladki świetnie smakują z ziemniaczkami posypanymi koperkiem oraz z mizerią.

Składniki:

  • 1/2 kg filetu z kurczaka,
    3 ogórki gruntowe,
    5 plastrów żółtego sera,
    olej,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka.

Roladki z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozkroić na porcje. Lekko rozbić, oprószyć z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdym kawałku mięsa ułożyć plaster sera. Ogórki obrać ze skórki, przepołowić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Na każdym kawałku mięsa ułożyć kilka słupków ogórków, zrolować i spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju na złotobrązowo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy