Roladki z orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Ta wersja roladek jest na specjalne okazje.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 1 kg schabu bez kości
    ● 50 dag łuskanych orzechów włoskich
    ● 20 dag startego chrzanu
    ● 100 ml kwaśnej śmietany 18-proc.
    ● 3 jajka
    ● 10 dag startego parmezanu
    ● bułka tarta
    ● sól, świeżo zmielony pieprz
    ● 1 l oleju

Roladki z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z orzechami 1. Przygotowujemy farsz: jedno
    jajko rozkłócamy i dokładnie
    mieszamy z chrzanem,
    drobno posiekanymi orzechami,
    parmezanem i śmietaną.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem i kroimy w 1-cm plastry. Cienko
    rozbijamy. Oprószamy z obu
    stron solą i pieprzem. Każdy
    smarujemy 1-2 łyżkami farszu.
    Zwijamy w roladki.
  • 3. Roladki panierujemy: najpierw
    w rozkłóconych pozostałych
    jajkach, a następnie
    w bułce tartej. Smażymy
    w głębokim oleju na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy