Roladki z pastą łososiowo-koperkową

0 (0 ocen)

  • 10 min

Roladki z żółtego sera z pastą łososiowo-koperkową to pyszna przekąska idealnie pasująca do lampki białego wina.

  • 10 min

Składniki:

  • 100 g wędzonego łososia
    50 g twarogu półtłustego lub chudego
    8 gałązek świeżego koperku
    1 zielona papryka
    12 plasterków żółtego sera (np. tylżyckiego, ementalera lub innego)
    12 zieloneych oliwek
    0,5 łyżeczki mielonego zielonego pieprzu

Roladki z pastą łososiowo-koperkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia zmiksować z twarogiem, koperkiem i zielonym pieprzem.
  • 2. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w cienkie słupki. Kawałek papryki pozostawić do dekoracji.
  • 3. Plasterki sera posmarować pastą łososiowo-koperkową, na paście ułożyć po dwa słupki papryki, zwinąć ruloniki, ułożyć na talerzykach.
  • 4. Z papryki przy pomocy małej foremki wyciąć np. serduszka. Oliwki nabić na wykałaczki, udekorować przystawkę.

Porady

Do pasty łososiowej można dodać 8-10 kaparów lub 3 ziarenka zielonego pieprzu z zalewy. Resztę pasty można użyć do posmarowania krakersów, grzanek, kanapek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy