Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą

0 (0 ocen)

Szybkie w przygotowaniu roladki z dodatkiem pieczarek z cebulka, słodkiej kukurydzy i słonego sera feta. Wszystkie smaki idealnie się komponują.

Składniki:

  • 500 g fileta z piersi kurczaka
    Sól
    Pieprz
    4 łyżki kukurydzy
    100 g sera feta
    200 g pieczarek
    2 cebule
    1 jajko
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia

Roladki z pieczarkami, kukurydzą i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty. Rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Przesmażamy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy po dwie łyżki pieczarek z cebulką, ziarna kukurydzy oraz kawałki sera feta. Zwijamy ciasno w rulon. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy