Roladki z pieczonych bakłażanów z czosnkiem, rozmarynem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażany umyć, odciąć korzonek i pokroić wzdłuż na plastry ok 0,5 cm. Każdy plaster posypać solą i odstawić na ok 15 min. Następnie opłukać z soli i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy plaster smarować oliwą z obu stron i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Na wierzch posypać posiekany czosnek, rozmaryn i lekko oprószyć solą (ale nie za dużo). Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 15 min, aż się zarumienią. Wystudzić, układać kawałeczki fety i zwijać od węższego boku do szerszego, spiąć wykałaczką. Roladki można serwować na zimno i na ciepło. Pyszne z sosem pomidorowym.
Komentarze