Roladki z polędwicy i fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

  • 45 min

Moja ukochana fasolka szparagowa, mogę ją jeść pod każdą postacią, tym razem zawiniętą w roladkę :)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 nieduża polędwiczka wieprzowa
    200 g boczku wędzonego w plastrach
    300 g fasolki szparagowej
    sól, pieprz, ulubione przyprawy

Roladki z polędwicy i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0s6jecx 1. Polędwiczkę pociąć po ukosie tak, aby powstały podłużne kawałki, rozklepać, posypać solą, pieprzem i ziołami.
  • image-0gfyf0t 2. Wcześniej ugotowaną na półtwardo fasolkę podzielić na porcje, każdą zawinąć w plaster polędwicy.
  • image-2ay1bg0 3. Następnie zawinąć w boczek i ułożyć na wysmarowanej blaszce.
  • image-2a0ktwe 4. Piec ok. 20 minut tylko do zrumienienia boczku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy