Roladki z polędwiczki

0 (0 ocen)

Delikatne , aromatyczne , smaczne roladki z polędwicy wieprzowej nadziewane pieczarkami ...

Składniki:

  • 1/2 kg polędwicy wieprzowej
    30 dkg pieczarek
    2 cebule
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka musztardy
    natka pietruszki
    łyżka masła
    sól , pieprz do smaku
    mąka do panierowania
    olej do smażenia

Roladki z polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem , usunąć błony , pokroić , cienko rozbić
  • 2. Pieczarki oczyścić , razem z cebulą pokroić w kostkę , smażyć na maśle do momentu odparowania płynu , dodać koncentrat , musztardę , posiekaną pietruszkę , dosmaczyć pieprzem i solą
  • 3. Mięso posypać solą i pieprzem , ułożyć wałeczki z farszu , zwinąć roladki , dla pewności można spiąć wykałaczką
  • 4. Gotowe roladki panierować w mace i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ( około 8-10 minut )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy