Idealne dla tych ,którzy kochają roladki w różnej postaci. Tym razem postanowiłem zrobić farsz z sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek z pomidorem.
1 godz. 20 min
Składniki:
4 kotlety z szynki wieprzowej
100 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek
pomidor
mąka
sól ,pieprz
olej do smażenia
300 ml bulionu warzywnego
liść laurowy
ziele angielskie
Roladki z szynki z pomidorem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z szynki rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. W tym czasie pomidora sparzamy ,usuwamy skórkę i gniazda nasienne i kroimy w paski. Pokrojonego pomidora dodajemy do sera i ze sobą łączymy. Rozbitą szynkę wyjmujemy z lodówki. Na każdy kawałek wykładamy łyżkę farszu ,kawałek zawijamy ,następnie zwijamy boki do środka i zwijamy dalej. Roladki obwiązujemy nitką ,obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy je bulionem dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem około 30 min.
Komentarze