Roladki z twarogiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Kapustę oczyść, wytnij głąb i w całości obgotuj w dużej ilości osolonej i lekko posłodzonej wody (5-7 min). Wyjmij, ostudź, podziel na liście. Małe listki posiekaj ze szczypiorkiem (kilka wąsów szczypioru zostaw do zawiązania roladek).
2.• Groszek odcedź.
3.• Twaróg rozetrzyj dokładnie widelcem, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, śmietaną, groszkiem, kapustą ze szczypiorkiem oraz solą i pieprzem do smaku.
4.• Farsz nakładaj na środek dużych liści kapusty, zwiń, obwiąż szczypiorem, ułóż na półmisku.
5.• Jogurt wymieszaj z majonezem, curry, zmiażdżonym czosnkiem i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Sosem polej roladki.
Komentarze