roladki z wędzonego łososia z koperkiem i serem gorgonzola

0 (0 ocen)

  • 15 min

Fenomenalnie lekkie i pyszne roladki, idealnie sprawdzą się jako przystawka przed daniem głównym

  • 15 min

Składniki:

  • porcja na przygotowanie 6-8 sztuk (w zależności ile jest płatów łososia z opakowaniu)
    200g wędzonego łososia
    100g sera gorgonzola lub innego ulubionego
    1 pęczek koperku
    sok z cytryny
    +
    bagietka
    masło do posmarowania bagietki

Roladki z wędzonego łososia z koperkiem i serem gorgonzola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną i posmarowaną masłem bagietkę wstawiamy do zapieczenia do piekarnika. Ser kroimy w paseczki. Na desce układamy plasterek łososia, na środku układamy ser, koperek i dokładnie zwijamy. Gotowe roladki układamy na grzankach, skrapiamy sokiem z cytryny. PYCHA!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy