Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób

To doskonała przekąska, która sprawdzi się nie tylko podczas imprezy. Często przygotowuję je na szybką kolację, ponieważ są naprawdę ekspresowe i wyglądają bardzo apetycznie. Do środka możecie użyć dowolnej sałatki, lecz osobiście polecam takie z akcentem chrzanowym oraz dodatkiem ogórka konserwowego.

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 10 plastrów szynki (najlepiej konserwowej)
    10 plastrów żółtego sera
    10 łyżek sałatki (polecam z akcentem chrzanowym)
    Dodatkowo:
    szczypiorek/natka pietruszki do związania

Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na blacie ułożyć plastry szynki, a na nich ser lub odwrotnie i na brzegu dowolnej kombinacji rozsmarować po łyżce sałatki.
    Całość zwinąć w ruloniki oraz związać szczypiorkiem lub gałązkami natki pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy