Roladki ze schabu nadziane rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne, aromatyczne roladki schabowe z rzodkiewkowym nadzeniem -w smaku bardzo dobre ,ciekawa alternatywa dla zwykłych schabowych-polecam

  • 45 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kosci
    oliwa czosnkowa
    zioła prowansalskie
    pęczek świeżej rzodkiewki
    sól,
    pieprz,
    jajko,
    bułka tarta,
    olej do smazenia

Roladki ze schabu nadziane rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu delikatnie rozbić .
    Przygotowac marynate z oliwy czosnkowej i ziół prowansalskich oraz szczypty pieprzu.Mieso maczać w oliwie i odłozyć na 30 minut do lodówki.

    Rzodkiewke pokroic w cienkie plastry.Na każdy plaster schabu na srodku układac gesto rzodkiewkę. Zawijac , ewentualnie spiąć wykałaczką. Roladki obtaczac w roztrzepanym jajku a nastepnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.Podawac z ziemniakami i ulubioną surówką.Smacznago

Porady

4 porcje

Komentarze

Podobne przepisy