Rolady w szynce

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniakami.

Składniki:

  • ● duży filet z kurczaka
    ● 6 plastrów szynki
    ● 2 łyżki oleju
    ● 2 łyżki musztardy
    ● łyżeczka ziół prowansalskich
    ● łyżeczka vegety
    ● 20 dag żółtego sera

Rolady w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Fileta myjemy,
    osuszamy i kroimy w poprzek na 6 ok. 2-cm plastrów.
    Łyżkę oleju mieszamy z vegetą, musztardą i ziołami.
    Smarujemy fileta. Wkładamy na 3 godziny do lodówki.
    Wyjmujemy i osączamy. Marynatę zachowujemy.
  • 2. Na każdy plaster szynki kładziemy po kawałku fileta.
    Zwijamy w rolady
    i spinamy
    wykałaczkami.
    Wkładamy do
    posmarowanego
    resztą oleju
    naczynia żaroodpornego.
    Polewamy
    marynatą
    i posypujemy
    serem.
    Pieczemy ok. 40
    minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy