Rolady wołowe ze szparagami

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na niedzielny obiad .Zasmakuje także dzieciom .

Składniki:

  • 4 plastry udźca wołowego ( ok. 70 dag )

    4 łyżeczki przyprawy do mięs

    12 marynowanych szparagów

    mąka do opanierowania

    olej do smażenia

Rolady wołowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić , oprószyć przyprawą .

    Szparagi przekroić na pół , ułożyć w mięsie .

    Mięso zwinąć w rolady , związać nitką , oprószyć mąką i obsmażyć na oleju.

    Przykryć pokrywką , dusić na bardzo małym ogniu do miękkości wołowiny , podlewając niewielką ilością wody .

    Podawać z kluskami śląskimi i ulubioną sałatką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy