Rolady z fileta kurczaka z nadzieniem zrazowym zapiekane w boczku

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 8 osób

Robię takie rolady na wykwintny obiad kiedy spodziewam się wizyty rodzinki, nigdy mnie nie zawiodły i wszystkim bez wyjątku smakowały.

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 8 płatów pojedynczego fileta z kurczaka
    600 g boczku wędzonego w plastrach
    3 ogórki kiszone
    2 średnie cebule
    ulubione przyprawy, u mnie sól, pieprz, czosnek granulowany

Rolady z fileta kurczaka z nadzieniem zrazowym zapiekane w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozklepać, posypać przyprawami, połowę boczku ,ogórki i cebulę pokroić w cienkie paseczki, wyłożyć na płaty mięsa, zwinąć w rulon i całość obłożyć plastrami boczku.
    Piec w piekarniku lub kombiwarze około 30 minut w temperaturze 180-190 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Komentarze

Podobne przepisy