Rolady z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy,
kroimy w kostkę i podsmażamy
na odrobinie rozgrzanej
oliwy. Odstawiamy do
wystygnięcia. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Mieszamy z pieczarkami.
Doprawiamy solą
i pieprzem.
2.Filety myjemy i osuszamy.
Każdy przekrawamy
w poprzek na pół i rozbijamy
tłuczkiem. Oprószamy z obu
stron solą i pieprzem. Wykładamy
po porcji farszu
i zwijamy w rolady.
3.Jajka rozkłócamy ze
szczyptą soli. Płatki rozkruszamy
i mieszamy z 2 łyżkami
mąki. Rolady obtaczamy
kolejno w mące, jajkach
i płatkach z mąką. Smażymy
na małym ogniu w rozgrzanym
głębokim tłuszczu.
Komentarze