Rolady z piersi indyka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Na niedzielny obiad.POLECAM.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 6 plastrów fileta z indyka (ok 150g.każdy)
    300g. podudzia z kurczaka
    100g. fasoli czerwonej konserwowej
    100g. fasoli białej konserwowej
    100g. papryki konserwowej pokrojonej w kostkę
    1 jajko
    150ml. śmietanki 30%
    sól,pieprz ziołowy,kozieradka,papryka słodka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    4 łyżki mąki pszennej
    sos sojowy ciemny
    4 łyżki oleju rzepakowego









Rolady z piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia mielimy w maszynce do mięsa o średnich oczkach.Dodajemy warzywa,wlewamy śmietankę,wbijamy jajko,doprawiamy do smaku,wsypujemy natkę pietruszki,dokładnie mieszamy.Plastry filetów rozbijamy tłuczkiem na duży płaty delikatnie solimy.Na środek kładziemy farsz,zwijamy kształtujemy roladę.Obtaczamy w mące ,podsmażamy na oleju,przekładamy do brytfanki,zalewamy szklanką wody,dodajemy sos sojowy,dusimy pod przykryciem do miękkości na średnim ogniu.Rolady wyjmujemy,kroimy wzdłuż na ukos,porcjujemy na talerzach,podajemy np.z ryżem,polewamy sosem.SMACZNEGO,
  • 2. .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy