Rolady z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy i osuszamy.
Lekko rozbijamy, nacieramy
przyprawą do wieprzowiny
i oprószamy pieprzem.
2.Salami i paprykę kroimy
w małą kostkę. Wykładamy na
mięso. Dodajemy po 1/4 serka.
Kotlety zwijamy w rolady i obwiązujemy
bawełnianą nicią. Smażymy z obu stron na rozgrzanym
tłuszczu, aż mięso
mocno się zrumieni.
3.Marchewkę obieramy, myjemy
i kroimy w plasterki. Mięso
podlewamy gorącą wodą, dodajemy
marchewkę.
4.Gotujemy pod przykryciem,
aż roladki będą miękkie. Mięso
wyjmujemy. Mąkę mieszamy
z zimną wodą i zagęszczamy
marchewkę. Chwilę gotujemy.
Komentarze