Rolady z salami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kucharzenie nieźle mi wychodzi. Mąż nie narzeka, a teściowa chwali.

Składniki:

  • ● 4 plastry schabu
    ● ok. 20 plastrów salami
    ● duża kostka serka topionego
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● mała marchewka
    ● przyprawa do wieprzowiny
    ● tłuszcz do smażenia
    ● sól, pieprz
    ● 2-3 łyżki mąki

Rolady z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i osuszamy.
    Lekko rozbijamy, nacieramy
    przyprawą do wieprzowiny
    i oprószamy pieprzem.
  • 2. Salami i paprykę kroimy
    w małą kostkę. Wykładamy na
    mięso. Dodajemy po 1/4 serka.
    Kotlety zwijamy w rolady i obwiązujemy
    bawełnianą nicią. Smażymy z obu stron na rozgrzanym
    tłuszczu, aż mięso
    mocno się zrumieni.
  • 3. Marchewkę obieramy, myjemy
    i kroimy w plasterki. Mięso
    podlewamy gorącą wodą, dodajemy
    marchewkę.
  • 4. Gotujemy pod przykryciem,
    aż roladki będą miękkie. Mięso
    wyjmujemy. Mąkę mieszamy
    z zimną wodą i zagęszczamy
    marchewkę. Chwilę gotujemy.

Porady

Roladki najlepiej smakują z kluskami śląskimi

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy