Rollsy z kuskusem,makrelą wędzoną i burakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kuchnia azjatycka w mojej wersji. Zapraszam:)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    40 g makreli wędzonej
    100 g ugotowanego kuskusu
    55 g buraka gotowanego

    Składniki dodatkowy:
    4 arkusze papieru ryżowego

    Składniki robocze:

    1 łyżeczka majonezu light
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    1 łyżeczka sosu teryiaki
    szczypta chili pieprz cayenne
    sól do smaku

    Dekoracja:
    Szczypiorek

Rollsy z kuskusem,makrelą wędzoną i burakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-03uut1c 1. Do miski przełożyć rybę. Rozetrzeć ją widelcem. Dodać gotowany kuskus i wymieszać.
  • image-16st7y6 2. Dodać majonez,ocet i sos teryaki. Doprawić do smaku i wymieszać
  • image-29o85gw 3. Na desce rozłożyć papier ryżowy. Zwilżyć wodą. Ułożyć łyżkę farszu rybnego. Lekko rozsmarować.
  • image-0k5qt1m 4. na farszu ułożyć kawałki buraka i szczypior. Zawinąć. Następnie boki złożyć do środka i dokończyć rolowanie. Odłożyć na półmisek. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy