Ten deser poprawi humor nawet najbardziej humorzastym osobnikom :) a czemu? bo zawiera procenty :-P
Składniki:
krem:
80 g miękkiego masła lub margaryny
50 dag serka mascarpone
4 łyżki łyżki cukru pudru
8 łyżek mleka
1 cukier waniliowy
25 dag śmietany kremówki
3 łyżki czerwonego dżemu / marmolady
Ponadto:
słoiczek dżemu u mnie wiśniowy
słoiczek ulubionego dżemu (u mnie wiśniowy)
opakowanie biszkopcików
kilka kostek czekolady
cukierki cukiernicze do dekoracji
mozna dodac żelki oraz ciasteczka
wiórki kokosowe do dekoracji
100 ml esencji z kawy
6 łyżek likieru czekoladowego albo kawowego
Romantyczny deser z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem:Serek utrzeć z mlekiem, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i miękką margaryną. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno w osobnej misce i połączyć z masą serową. Później ostrożnie wymieszać z dżemem.
2.Na dnie pucharków układamy po parę biszkopcików i nasączamy je kawą oraz likierem. Na nasączone biszkopciki układamy krem. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi (czekoladę trzemy na tarce), cukiereczkami, wiórkami kokosowymi oraz dżemem.
Komentarze