rosół mocno drobiowy

0 (0 ocen)

Nie wyobrażam sobie niedzieli bez rosołu. Ten jest ugotowany z różnych rodzai mięsa drobiowego.

Składniki:

  • 1 skrzydełko z indyka
    1 skrzydełko z gęsi
    1 udko z kurczaka
    1 małe udko z kaczki
    3-4 marchewki
    2 cebule
    3 pietruszki
    1 seler
    1 czubata łyżka mrożonej natki pietruszki
    sól pieprz do smaku
    2 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego

Rosół mocno drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i przecinamy na pół (oprócz cebuli!)
    Warzywa wraz z mięsem zielem i liściem oraz natką wrzucamy do garnka i zalewamy 4,5 l wody.
  • 2. Stawiamy na większy płomień, gdy zupa zacznie się gotować zmniejszamy płomień na mniejszy by zupa tylko pyrkała. Od tego momentu gotujemy 2,5 godziny.
  • 3. Na sam koniec gotowania rosół doprawiamy solą i pieprzem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy