Rosół z gołębia

4 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Pyszny i aromatyczny rosół z gołąbka podany z makaronem, lekki i smaczny.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2-3 tuszki z gołębia
    1 marchewka
    1 pietruszka
    Kawałek korzenia selera
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Kilka gałązek natki pietruszki, selera , pora
    1 gałązka lubczyku
    Sól pieprz do smaku
    Kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego
    Liść laurowy

Rosół z gołębia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuszki z gołąbka płuczemy, zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania.
    Zagotowujemy i zbieramy szumowiny.
    Dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i selera , ząbki czosnku i opieczoną cebulę, pieprz ziarnisty , ziele angielskie i liście laurowe, następnie pokrojoną natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku. Gotujemy około 40-50 minut, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy