Pyszny, delikatny i zdrowy rosół ugotowany na mięsie z królika. Polecam :)
2 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 tuszka królika
3 marchewki
1/4 selera
2 pietruszki
1 mały por
1 cebula
natka pietruszki
3 liście laurowe
1 łyżeczka ziela angielskiego
sól i pieprz do smaku.
Rosół z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Królika podzielić na części, wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz sól i nastawić gotowanie. Następnie zająć się warzywami: pora dokładnie oczyścić, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, cebulę opalić. Wrzucić warzywa do garnka i gotować na bardzo małym ogniu w sumie przez około 2 godziny. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki oraz kawałkami ugotowanego mięsa.
Smacznego :)
Komentarze