Rosół z królika

0 (0 ocen)

  • 2 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny, delikatny i zdrowy rosół ugotowany na mięsie z królika. Polecam :)

  • 2 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 tuszka królika
    3 marchewki
    1/4 selera
    2 pietruszki
    1 mały por
    1 cebula
    natka pietruszki
    3 liście laurowe
    1 łyżeczka ziela angielskiego
    sól i pieprz do smaku.

Rosół z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika podzielić na części, wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Dodać ziele angielskie, liście laurowe oraz sól i nastawić gotowanie. Następnie zająć się warzywami: pora dokładnie oczyścić, marchew, pietruszkę oraz selera obrać, cebulę opalić. Wrzucić warzywa do garnka i gotować na bardzo małym ogniu w sumie przez około 2 godziny. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z posiekaną natką pietruszki oraz kawałkami ugotowanego mięsa.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy