ROSÓŁ Z NUTĄ ORIENTU

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Aromatyczny rosołek.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    5 średnich marchewek
    2 duże pietruszki
    mały seler
    mały por
    duża cebula

    4 duże grzyby mun
    3 łyżki sosu sojowego

    kilka zieli angielskich
    kilka ziaren pieprzu
    kilka listków laurowych
    sól
    pieprz
    koperek
    kminek

Rosół z nutą orientu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki Kurczaka umyć, włożyć do garnka na zupę i zalać go wodą na wysokość 3/4 garnka.
  • 2. Gdy wywar bedzie powoli zaczynał się gotować, zebrać szumowiny i lekko go osolić. Dodać wszystkie przyprawy.
  • 3. Warzywa obrać, pokroić w dowolne kawałki i wrzucić do rosołu. Dodać także grzyby i sos sojowy. Wrzucić wszystkie przyprawy.
  • 4. Cebulę przed dodaniem opalić w łupince, aż będzie prawie czarna i nieobraną włożyć do rosołu.
  • 5. Wszystko gotować do miękkości, na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy