Roszponka z grillowanym oscypkiem, żurawiną i sosem

0 (0 ocen)

Szybka i syta sałatka, polecam :)

Składniki:


  • roszponka ok 200 g
    duży oscypek lub 4 małe
    4 łyżki żurawiny
    łyżeczka lubczyku
    garść malin
    łyżeczka octu winnego
    sól, pieprz, cukier do smaku

Roszponka z grillowanym oscypkiem, żurawiną i sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny miksujemy z octem.

    Doprawiamy do smaku.

    Jeżeli komuś przeszkadzają ziarenka można przetrzeć sos przez sito.

    Oscypka kroimy na centymetrowe plastry.

    Nacieramy go lubczykiem i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.

    Roszponkę posypujemy suszoną żurawiną.

    Podajemy z sosem i najlepiej ciepłym oscypkiem.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy