Róża ucierana

0 (0 ocen)

Może zły tytuł dałam,bo róża jest zmielona,potem ucierana blenderem.Rok temu tak robiłam i mam jeszcze dwa słoiczki.W lodówce może leżeć. Polecam mój sposób,szybciej się robi.

Składniki:

  • Kwiaty róży obrane 35 dkg
    • Cukier 25dkg
    • Kwasek cytrynowy na końcu łyżeczki

Róża ucierana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-03xnel1 1. Oszypółkowaną różę mielimy na przemian z cukrem.
  • image-0y8kf03 2. Była za mało słodka,więc do blendowania dodałam jeszcze cukier i kwasek cytrynowy.
    Blendowałam około pół godz.Po tym czasie nałożyć do małych słoiczków i dać do lodówki.
    Wyszły mi trzy małe słoiczki:)
    Polecam ten sposób,szybki ,bez większego wysiłku z ucieraniem.

    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy