Rozdeptana kretowina-ciasto biszkoptowe o smaku czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyśmienite ciasto! Robiłam je na urodzinki mojej córeczki. Gościom bardzo smakowały :))

  • 60 min

Składniki:

  • biszkopt :
    5 jaj (zdjac skórkę i pokruszyc)
    masa :
    5 dużych bananów
    2 śnieżki
    0,5 kremówki
    1 galaretka ananasowa
    1 czekolada mleczna
    2 łyżki cukru pudru
    1 cytryna

Rozdeptana kretowina-ciasto biszkoptowe o smaku czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany przekroic na 4 części , namoczyc w soku z cytryny , ułożyc je w rzędach wzdłuż placka.
  • 2. Galaretkę rozpuścic w 3/4 szklanki wody.Zostawic aż przestygnie.
  • 3. Czekoladę zetrzec na grubej tarce. Ubic kremówkę na sztywno , dodac śnieżki , cukier puder i gęstniejącą gallaretkę i czekoladę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy