Rożki

0 (0 ocen)

ta potrawa najlepiej smakuje z sosem czosnkowym

Składniki:

  • CIASTO:
    8 szklanek mąki
    2 dag drożdży
    2 łyżki soli
    4 łyżeczki cukru
    mleko
    FARSZ:
    1 kapusta pekinka
    1 czerwona papryka
    1-2 cebule
    3-6 ogórków konserwowych
    50dag pieczarek
    podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa kebab-gyros
    olej do smażenia

Rożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1s0xokg 1. Pierś pokroić w kostkę i poddusić na niewielkiej ilości oleju, pod koniec duszenia dodać przyprawę kebab-gyros.
    Pieczarki pokroić i udusić.
    Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, ogórki pokroić w talarki, wszystko razem dusić, po kilku minutach dodać pieczarki, pierś i kapustę. Wszystko dusić do miękkości. farsz ocedzić.
    Ze składników zagnieść ciasto tak jak na pierogi. Wałkować na grubość ok 0,5cm wykroić kółka np. talerzem. an kółka wykładać gorący farsz i smażyć na głębokim oleju, tak jak pączki

Komentarze

Podobne przepisy