ROZMARYNOWE ZIEMNIACZKI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Nie ważne jest tylko mięsko na obiad, ważne jest też to zczym je podamy

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    po 3 łyżeczki: papryki słodkiej, majeranku, soli, pieprzu młotkowanego z kolendrą
    5 łyżeczek suszonego rozmarynu
    kilka gałązek świeżego rozmarynu
    5 łyżek oleju

Rozmarynowe ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, większe przekrawamy na pół, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy 1 łyżkę soli. Od zagotowania gotujemy 10 minut, odcedzamy. Ziemniaki przekładamy na blachę. Wszystkie suszone zioła i przyprawy mieszamy razem, posypujemy nimi ziemniaczki, spryskujemy olejem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp 180 st, po 10 minutach obkładamy świeżym rozmarynem, zapiekamy jeszcze 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy