Różowy twarożek

0 (0 ocen)

Pasta w pięknym, różowym kolorze. Wszystko za sprawą buraczka ćwikłowego, który w połączeniu z twarogiem jest smacznym dodatkiem do pieczywa.

Składniki:



  • 250g twarogu tłustego lub półtłustego
    1 ugotowany buraczek ćwikłowy
    1 ogórek kiszony
    1 cebula dymka
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    3-4 łyżki jogurtu naturalnego
    sól

Różowy twarożek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgnieść i rozetrzeć razem z jogurtem. Cebulę i ogórka bardzo drobno posiekać. Ugotowanego, bądź upieczonego buraczka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Wszystko dodać do twarogu i dokładnie wymieszać, aż twaróg zabarwi się na różowo. Na końcu dodać posiekany szczypiorek i przyprawić solą. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy